Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maandag 9 september – Noordermarkt Amsterdam –

9 september @ 08:00 - 14:00

Maandag 9 september – Noordermarkt –
Vandaag vroeg uit de veren want we gaan naar de Noordemarkt. Incl koffie/thee en als lunch een lekker patatje van de markt.

De Noordermarkt in Amsterdam is een beroemde en geliefde markt die plaatsvindt op het Noordermarktplein in de Jordaan, een van de meest karakteristieke wijken van de stad. Deze markt heeft een rijke geschiedenis en biedt een breed scala aan producten, variërend van biologische etenswaren tot antiek en vintage items.

Hoogtepunten van de Noordermarkt:

  1. Biologische Boerenmarkt:
    • Elke zaterdagmorgen verandert de Noordermarkt in een biologische boerenmarkt. Hier kunnen bezoekers een breed scala aan biologische producten vinden, waaronder verse groenten en fruit, ambachtelijke kazen, vlees, vis, brood, honing, en andere lokale delicatessen. De nadruk ligt op duurzame en milieuvriendelijke producten.
  2. Antiek en Vintage Markt:
    • Op maandag is de Noordermarkt de plek voor antiekliefhebbers en verzamelaars. De markt staat vol met kramen die antiek, curiosa, boeken, kunst, vintage kleding, en allerlei tweedehands goederen verkopen. Het is een geweldige plek om unieke vondsten te doen en te onderhandelen over prijzen.
  3. Historische Locatie:
    • De markt bevindt zich op het historische Noordermarktplein, naast de Noorderkerk. Deze kerk, gebouwd in de 17e eeuw, biedt een prachtige achtergrond en voegt een historische sfeer toe aan de marktbeleving.
  4. Gezellige Sfeer:
    • De Noordermarkt staat bekend om zijn gezellige en levendige sfeer. Het is een ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen die genieten van de ontspannen ambiance, live muziek en de mogelijkheid om met de verkopers te praten en meer te leren over hun producten.
  5. Divers Aanbod:
    • Naast voedsel en antiek, biedt de markt ook handgemaakte sieraden, kunstwerken, ambachtelijke producten en nog veel meer. Dit maakt de markt veelzijdig en aantrekkelijk voor een breed publiek.
  6. Culinaire Hoogtepunten:
    • Bezoekers kunnen genieten van vers bereide hapjes en drankjes, zoals pannenkoeken, falafel, en andere lekkernijen. Er zijn vaak ook kramen met koffie, thee en vers geperste sappen, ideaal voor een snelle snack of een ontspannen pauze tijdens het winkelen.

Bezoek en Faciliteiten:

  • Locatie: De Noordermarkt ligt in de Jordaan, een van de meest schilderachtige en historische wijken van Amsterdam. Het plein is gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets, of met het openbaar vervoer.
  • Openingstijden:
    • De biologische boerenmarkt vindt plaats elke zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur.
    • De antiek- en vintage markt is elke maandag van 9:00 tot 13:00 uur.
  • Faciliteiten: De markt is omgeven door gezellige cafés en restaurants, waar bezoekers kunnen zitten en genieten van de sfeer van de Jordaan. Er zijn ook sanitaire voorzieningen beschikbaar in de nabijheid.

Historische Context:

De Noordermarkt dateert uit de vroege 17e eeuw en heeft een lange traditie als marktplaats in Amsterdam. De locatie bij de Noorderkerk was oorspronkelijk bedoeld om de inwoners van de Jordaan te bedienen en is sindsdien uitgegroeid tot een geliefde bestemming voor zowel bewoners als bezoekers.

Conclusie:

De Noordermarkt in Amsterdam biedt een unieke en rijke marktervaring, met een perfecte mix van biologische producten, antiek, vintage goederen, en een gezellige sfeer. Het is een must-visit voor iedereen die de authentieke charme van Amsterdam wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van hoogwaardige, duurzame producten en unieke vondsten.

Kosten € 26,50

U wordt gehaald en gebracht. De rit gaat door vanaf 5 personen maar vol=vol!

De avond voor vertrek wordt u geïnformeerd over het tijdstip van ophalen.
Ga een keer met ons mee, u zult er geen spijt van hebben.

Meer informatie of uitje boeken Herman Reurts 0299-705544 of Sandra Mulder 06 36 03 56 19
Banknummer : NL92 RABO 0323 1265 45
Ten name van : Stichting Mee-Doen Purmerend

Gegevens

Datum:
9 september
Tijd:
08:00 - 14:00
Evenement Categorie: